Kuala Lumpur Metropolitan University (KLMU) College

KLMU merupakan kolej universiti dengan perspektif antarabangsa. Kami mempuanyai cawangan di hampir setiap negeri iaiti KLMU Penang, KLMU Kedah di Sungai Petani, KLMU Kelantan di Kota Bahru, KLMU Perak di Ipoh, KLMU Negeri Sembilan di Seremban, KLMU Terengganu di Kuala Terengganu, KLMU Pahang di Kuantan, KLMU Melaka, KLMU Johor di Johor Bahru, KLMU Sarawak di Kuching dan KLMU Sabah di Kota Kinabalu. Kesemua program yang ditawarkan direka bentuk dengan khidmat nasihat dan perbincangan bersama rangkaian industri dan rakan profesional yang membolehkan program dibangunkan mengikut keperluan industri dan majikan.


Struktur program dan huraian silibus yang ditawarkan adalah setaraf dengan program yang ditawarkan oleh universiti ternama dunia dan memberikan tumpuan kepada 'Real World Practice'. Tumpuan diberikan untuk memperlengkapkan kemahiran yang diperlukan dalam memenuhi keperluan perubahan bisnes global

Matlamat Kami

Matlamat utama kami di KLMU ialah membantu para pelajar mencapai potensi sebenar dan mencorak masa depan mereka melalui proses pembangunan diri secara berterusan. Kami menawarkan program pembelajaran berkualiti tinggi, kemudahan canggih dan persekitaran pembelajaran yang moden. Bagi memenuhi keperluan semua pelajar, terdapat kemudahan bantuan kewangan dan biasiswa.

Graduan Kami

Keseimbangan antara teori dan pengalaman praktikal yang terdapat dalam program yang ditawarkan akan menjadikan anda seorang graduan berwibawa dalam kemahiran menyelesaikan masalah, berdikari dan mempunyai kualiti kepimpinan. Graduan kami menyerlah dalam apa jua bidang pekerjaan. Beribu-ribu graduan kami telah berjaya dalam pelbagai bidang dan ini merupakan testimoni kecermerlangan pendidikan kami.

Lokasi Kami

Kampus induk KLMU (KLMU Headquarters) yang terletak secara strategik di Kuala Lumpur, dan mempunyai pemandangan yang memberi inspirasi, Menara Berkembar Petronas; membolehkan para pelajar memperolehi pengalaman sebenar dunia nyata dalam bidang perniagaan, peruncitan mahupun industri pelancongan. Kemudahan pengangkutan awam seperti bas dan sistem transit aliran ringan dan komuter terletak berhampiran dengan kampus.

Looking for SCHOLARSHIP? Visit Pendidikan Malaysia SCHOLARSHIP PORTAL