Diploma Architecture - Peluang untuk pelajar dari Sabah

Program Diploma Senibina (Architecture) kini ditawarkan di kampus cawangan KLMU di Sabah. Program ini adalah program baru dan akan dijalankan bermula bulan Jun 2010 di kampus cawangan KLMU Kota Kinabalu yang terletak di Wisma Times, No.2. 1km, Jalan Tuaran Bypass Kota Kinabalu Sabah.


Untuk mengikuti program Diploma in Architecture (Senibina) KLMU Kota Kinabalu pelajar mestilah mempunyai kelayakan dengan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) sekurang-kurangnya 3 kredit termasuk Pendidikan Seni dan Matematik.

Program Diploma in Architecture adalah untuk melahirkan graduan yang berkemahiran tinggi dalam bidang architecture (senibina) untuk masa depan yang cemerlang, mampu bersaing dan menyumbang ke arah pembangunan negara.

Prospek kerja untuk para graduan Diploma in Architecture adalah seperti Operator CAD, Juruukur Bahan (Quantity Surveyor), Site inspector, graphic designer dan sebagainya.

Untuk keterangan lanjut mengenai kemasukan ke KLMU Kota Kinabalu untuk mengambil Diploma Seni Bina anda bolehlah menghubungi kami dengan menghantar SMS ke KLMU Kota Kinabalu, Sabah.

SMS: KLMUSABAH<>NAMA<>KURSUS dan hantar ke 0168445143